Ekonomi

DS Automobiles’in elektrik dönüşümüne “Yarış dünyası” katkısı

İSTANBUL (İGFA) –DS Automobiles, Hindistan-Haydarabad’da düzenlenen ABB FIA Formula E Şampiyonası’nın 9. etabının 4. yarışını Fransız sürücü Jean-Eric Vergne ile kazandı.

Tamamen elektrikli yarış arabalarının yer aldığı şampiyonada başladığı günden bu yana 16. galibiyetini elde eden Fransız üretici, iki çifte şampiyonluk ve en yüksek skorla şampiyona tarihinin en yüksek başarı seviyesine ulaşmanın gururunu yaşıyor.

Belirli yol raylarının gereklilikleri sayesinde, DS Performance yalnızca ultra yüksek performanslı güç aktarma organları geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda bir Formula E aracının temel parametrelerini yöneten son teknoloji yazılımlar da geliştiriyor.

Bu yazılımlar aynı zamanda marka için fiziksel segment üretimine kıyasla nispeten sınırlı maliyetlerle elde edilebilecek değerli bir teknoloji transferinin de kaynağıdır.

Bu konudaki en değerli örneklerden biri rejeneratif fren sistemidir. Formula E’de kazanmak için hızlı olmak ve aynı zamanda fren yaparken mümkün olan en verimli biçimde enerjiyi geri kazanmak büyük önem taşıyor.

Önceki modellerde kullanılan sistemden daha verimli olan bu yazılım, fren pedalına uygulanan basıncı analiz ederek ve yol tutuşunu optimize ederek benzeri görülmemiş frenleme yetenekleri sağlar.

2024 yılı itibarıyla piyasaya sunacağı mevcut ürünlerine yüzde 100 elektrikli yeni modeller eklemeyi planlayan DS Automobiles, bu çeşitliliği temel stratejisi olarak belirliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu